Fonksiyon Kütüphanesi – Array 2 ( Count )
Fonksiyon kütüphanesi yazı dizisine ilk olarak Array 1 ile başlamıştık şimdi ise array 2 yani count ile devam ediyoruz .
Count nedir ve count ile bir kaç örnek verirmisiniz sorularına cevap arıyacağız bugün arkadaşlar .
Count php programlamada sayma işlemlerini yapmak için kullanılır , yani bir dizi içerisinde kaç tane eleman olduğunu saymamız gerektiğinde count fonksiyonunu kullanırız .
Örnek :
İşte yukarıdaki örnekte'de basit bir şekilde gösterildiği gibi bir dizide kaç adet eleman olduğunu merak ediyorsak en başta başvurmamız gereken fonksiyon count fonksiyonudur .
Peki birde şu şekilde bir olay var tabi dizi içerisinde diziler olduğunu düşünelim , bu durumda dizi içerisinde diziler varken count fonksiyonu kullandığımızda count acaba hangi elemanları sayacak ? Tüm dizi içerisindeki dizilerde dahil olmak üzere tüm dizilerin toplam eleman sayısınımı sayacak yoksa root dizi konumundaki en üst dizideki eleman sayısını mı bize verecek ? İşte bunlar bizim kafamızı karıştıran sorulardan bazıları şimdi bunların çözümüne bakalım .
Örnek :
Örnekte de gördüğünüz gibi " count($food, COUNT_RECURSIVE); " şeklinde kullanılmış bir ifadede ne kadar dizi içinde dizi olursa olsun tüm dizilerdeki toplam eleman sayısını almış oluyoruz burada eğer COUNT_RECURSIVE ifadesini kullanmazsak root dizindeki dizinin eleman sayısını veriyor bir alt dizideki eleman sayılarını görmüyoruz bile .
İşte count fonksiyonu bu şekilde arkadaşlar umarım faydalı olmuşuzdur .
yalnız dizi degişkenler ararsına virgül konmazsa olmuyor yabi
$dizi = array(‘atanacak1′=>array(),’atamacak2′=>array());
bu virgül konmalı
güzel olmuş kardeş ellerine saglık